Waar ben je naar op zoek?

Zoeken

Bubble Tea bij Bubble Tea Bar

Bij Bubble Tea Bar bestel je een bubble tea naar keuze. Kan je niet kiezen, of heb je het nog nooit gehad? Laat je adviseren door de verkoper!

Wat is bubble tea?

Bubble Tea is een verfrissende, koude zoete drank met ronde tapioca of fruit parels op de bodem, die ‘poppen’ in je mond. Vaak wordt de thee in een doorzichtige cup geserveerd zodat je de parels ziet zitten én de kleur van thee goed doorkomt. De drankjes worden, ook bij Bubble Tea Bar, vaak gemaakt van fruit, melk, room en ijsblokjes. 

Bubble Tea vindt zijn origine in Taiwan, bij een kleine verkoper die zich richtte op schoolgaande kinderen die na school een verfrissende thee kwamen kopen. De verkoper wilde zich onderscheiden van de andere verkopers en voegde fruitsmaken aan haar thee toe, om de thee aantrekkelijker te maken voor de kinderen. De thee die ze verkocht werd een grote hit en al snel gingen meer theeverkopers smaken toevoegen aan hun thee. Door de toevoeging van de fruitsmaken en nieuwe texturen werd de thee anders geconsumeerd dan reguliere thee; voor het drinken moest je hem schudden. Door het schudden ontstonden er kleine bolletjes in de thee, die als inspiratie diende voor de parels die er nu in zitten. Wist je dat ze in Taiwan sinds de Nederlandse bezetting (1624-1662) melk en suiker aan hun thee toevoegen?

De echte populariteit van Bubble Tea met tapiocaparels komt uit China, waar het in de jaren ’90 een trend werd om deze toe te voegen aan je thee met melk. Op een gegeven moment werd het zo populair dat het vijf keer meer dan koffie werd geconsumeerd. Het is vandaag de dag zelfs zo populair dat je iemand (in China) informeel kan bedanken door een bubble tea voor diegene te verkopen. En ja, dat het op Instagram een hit is zien wij ook hier in Nederland.

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.