Waar ben je naar op zoek?

Zoek

1. Biu!Tea (START)

De geur die je ruikt zodra je de winkel instapt en naam verraden het al; bij Biu!Tea koop je thee, de razend populaire Bubble Tea. Dit is de derde winkel van de keten die afgelopen November is geopend. Biu!Tea verkoopt de lekkerste bubble teas en zorgt ervoor dat ze allemaal een feest voor het oog zijn. De thees doen hun naam eer aan; Biu!Tea spreek je namelijk uit als ‘beauty’.

Je koopt hier een Oreo Milk Tea Smoothie bij die wordt gemaakt met speciale cream cheese naar recept van de founders. Let op: hij ligt zwaar op de maag. Als je niet heel veel trek hebt kan je iets lichters kopen bij 30ML, de buren, en starten met een warme koffie of thee.

In de afgelopen twee jaar is bubble tea ontzettend populair geworden in Nederland, vooral in de grotere steden. Tot  voorkort vond je bubble tea vooral bij ondernemers die zich hadden gevestigd in buurten waar veel Aziatische winkels zaten, sinds vorig jaar zitten de verschillende zaken verspreid in verschillende buurten want het is een rage. Je staat nu in de eerste bubble tea winkel van Amsterdam Zuidoost.

Wat is bubble tea?
Bubble Tea is een verfrissende koude en zoete drank met ronde tapioca of fruit parels op de bodem, die ‘poppen’ in je mond. Vaak wordt de thee in een doorzichtige cup geserveerd zodat je de parels ziet zitten én de kleur van thee goed doorkomt. De drankjes worden, ook bij Biu!Tea, vaak gemaakt van fruit, melk, room en ijsblokjes.

Bubble Tea vindt zijn origine in Taiwan, bij een kleine verkoper die zich richtte op schoolgaande kinderen die na school een verfrissende thee kwamen kopen. De verkoper wilde zich onderscheiden van de andere verkopers en voegde fruitsmaken aan haar thee toe, om de thee aantrekkelijker te maken voor de kinderen. De thee die ze verkocht werd een grote hit en al snel gingen meer theeverkopers smaken toevoegen aan hun thee. Door de toevoeging van de fruitsmaken en nieuwe texturen werd de thee anders geconsumeerd dan reguliere thee; voor het drinken moest je hem schudden. Door het schudden ontstonden er kleine bolletjes in de thee, die als inspiratie diende voor de parels die er nu in zitten.

Wist je dat ze in Taiwan sinds de Nederlandse bezetting (1624-1662) melk en suiker aan hun thee toevoegen?

De echte populariteit van Bubble Tea met tapiocaparels komt uit China, waar het in de jaren ’90 een trend werd om deze toe te voegen aan je thee met melk. Op een gegeven moment werd het zo populair dat het vijf keer meer dan koffie werd geconsumeerd. Het is vandaag de dag zelfs zo populair dat je iemand (in China) informeel kan bedanken door een bubble tea voor diegene te verkopen. En ja, dat het op Instagram een hit is zien wij ook hier in Nederland.

vorige volgende

Let’s eat together

#CuliWalkZuidoost

CuliWalk Zuidoost

Dé culinaire en culturele tour van Amsterdam Zuidoost!

PRAKTISCHE INFORMATIEPRAKTISCHE INFORMATIE

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.