Waar ben je naar op zoek?

Zoek

4. Badri’s Tropical

Badri’s Tropical is een echt familiebedrijf, nu gerund zoon Ashwin met zijn broer en een zus. Badri’s Tropical zijn ooit begonnen als importeur van verse groenten en fruit, voor een met name Surinaamse doelgroep in Nederland. Door de jaren heen zijn hun services én het aanbod flink uitgebreid.

Bij Badri’s Tropical koop je bijvoorbeeld de nieuwste Markoesa frisdrank van Fernandes, Fernandes ijsjes, sambal en chutneys naar eigen recept én sinds afgelopen zomer ook verse sappen die zuslief maakt. Je bent hier voor zo een sapje: de sopropo ananassap die niet alleen verrassend lekker is, maar je ook een vitamineboost geeft waar je de winter mee doorkomt.

Sopropo is een groente die we in Nederland vooral kennen uit de Surinaamse keuken, maar hij is ook erg populair in de Aziatische keuken. Daar heet hij foekwa, karella of pareh. De sopropo ziet eruit als een komkommer met wratten en heeft een bittere smaak. Bij gebruik was je hem en hol je hem uit, de zaden zijn niet te gebruiken maar alleen de dikke buitenkant. Niet iedereen is fan van de sopropo omdat hij erg bitter kan smaken. Jammer, want hij is hartstikke gezond; het is een bron van vitamine C, B11 en vezels. Hij zit vol antioxidanten zoals alfacaroteen, bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine. Precies hetgeen we nodig hebben in een koude winter. En, vrees niet; het sapje van Badri’s is niet bitter omdat er heerlijke zoete (verse!) ananas aan toegevoegd is. Hierdoor is hij is niet alleen gezond maar ook erg lekker. Een echte win-win dus!

vorige volgende

Share your CuliWalk

#CuliWalkZuidoost

CuliWalk Zuidoost

Dé culinaire en culturele tour van Amsterdam Zuidoost!

PRAKTISCHE INFORMATIE CuliWalk ZuidoostPRAKTISCHE INFORMATIE CuliWalk Zuidoost

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.