Waar ben je naar op zoek?

Zoeken

De Kus

Als je nu richting het Anton de Komplein kijkt zie je de Kus. Een kunstwerk van Jeroen Henneman dat in 2020 weer plek heeft gekregen in Zuidoost.

Voor velen is de Kus een relatief nieuw kunstwerk, voor sommigen een oude bekende. De Kus heeft een paar jaar geleden opnieuw plek gevonden in Zuidoost maar stond al eerder te stralen. Tot 2016 stond hij in kantoorpand Frankemaheerd, in de Amsterdamse Poort, dat inmiddels gesloopt is. 

Henneman was aan het spelen met ijzerdraad een soldeerbout en zilverdraad. Na een kleine bewerking ontstond er iets wat leek op een kus. Het kunstwerk bestaat uit drie delen, samen wegen ze 16 ton. De belangrijkste onderdelen zijn de roestvrijstalen platen van de man en de vrouw, in de vorm van metalen platen. Pas als je recht voor het kunstwerk staat zie je dat de twee gezichten naar elkaar toe neigen, lippen die elkaar bijna raken. 

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.