Waar ben je naar op zoek?

Zoeken

Een saoto soep bij Deli Company

Opwarmen doe je bij Deli Company met een heerlijke Saoto. De Saoto is een gerecht uit de Indonesische keuken en vindt zijn origine op Java, waar hij bekend staat als de Soto. De soep is over heel Indonesië zo populair dat hij wordt gezien als hét nationale gerecht van het land. Bij Deli Company eet je je saoto met kippenbouillon of vegetarisch.

 

 

Door Nederlandse bezetting en de migratie van Indonesische contractarbeiders naar Suriname rond 1890 is de Soto in Suriname beland. Hij is in de loop van de jaren geëvolueerd tot de Saoto. Toch lijken de twee gerechten nog erg op elkaar: beide soepen bevatten veel dezelfde ingrediënten, maar niet alles. Beiden soepen trekken de bouillon van kip met een boemboe van knoflook, sjalotten, citroengras, korianderzaad, salamblad en laos. Ook worden ze beiden geserveerd met een gekookt eitje en taugé. 

De Saoto bij Deli Company is een aanrader omdat ze wat geheime ingrediënten toevoegen waar ook Ricardo zich niet over uitlaat “We zijn een familiebedrijf en hebben de recepten zelf gemaakt. Alles wordt vers bereid dus ja, ik kan ons recept niet zomaar weggeven”.

vorige volgende

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.