Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Freakz Du Artz

Maak kennis met multidisciplinair artiest Rezah Zeeuw van Freakz Du Artz. Wij werkten al vaker samen met Rezah voor verschillende evenementen in de Amsterdamse Poort. Tijd voor verdieping: wie is Freakz Du Artz?

Rezah, aka Freakz Du Artz, verhuisde als jonge tiener van Suriname naar Den Haag. Al snel pakte hij samen met zijn moeder en zus zijn koffers en verhuisde naar Amsterdam Zuidoost. Een plek waar, zoals hij zelf zegt, veel culturen samenkomen en mode-invloeden van over de hele wereld samenkomen. De ultieme broedplaats voor trends.

Met zijn excentrieke en extravagante uiterlijk, gecombineerd met zijn trendsettende stijl, werd hij al snel een succesvolle en veelgevraagde haarkunstenaar. Met zijn gevoel voor kleur en out-of-the-box denken ontwikkelde hij zijn eigen stijl verder. Freakz Du Artz beheerste de drie trendsettende modedisciplines van het nieuwe millennium en stopte niet alleen bij haarkunsten. Hij begon zijn eigen kleding te personaliseren volgens zijn visie, voegde teksten toe en accentueerde deze met Swarovski-stenen. Deze unieke aanpak in stijl en karakter leverde hem de bijnaam ‘Freaky’ op.

De jonge Freaky werd enthousiast van het personaliseren van T-shirts en hoodies. Zijn tekeningen en ontwerpen inspireerden een breder publiek. Zijn ontwerpen werden niet alleen voor kleding gebruikt, maar ook voor lichaamsdecoratie, zoals bodypainting en tatoeages. Freakz wilde echter niet alleen ontwerpen; hij gaf er de voorkeur aan zijn ontwerpen te vereeuwigen door zelf de tatoeages aan te brengen. Hij werd tattoo-artiest.

Freakz Du Artz beheerst nu de drie trendsettende modedisciplines van dit nieuwe millennium en brengt ze op zijn eigen excentrieke manier samen. Geïnspireerd door old school, met een frisse creatieve twist van nu. Daarmee werd de Freakz Du Artz Academy geboren.

De FDA Academy is een creatief platform dat door middel van masterclasses en workshops begeleiding biedt aan getalenteerde toekomstige generaties in de drie disciplines. Het is een plek waar jonge mensen hun creatieve vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun eigen visie kunnen verkennen onder de deskundige begeleiding van Freakz Du Artz en zijn team. Samen met de Amsterdamse Poort en andere stichtingen creëerde hij leuke en spannende programma’s.

We vroegen Freakz Du Artz al regelmatig om deel te nemen aan onze events. Zo was hij bij de eerste Kicks & Denim aanwezig in oktober 2022, waar hij sneakers en denim jacks voor ons  customisede. Op het event Solo Salon eind 2022 schoor hij haren en wenkbrouwen in bij bezoekers van de gratis salon, en op Kinderdag gaf hij workshops ‘Custimose je t-shirt’ aan kinderen. Bij event Kicks & Fits in samenwerking met Patta Foundation werd hij gekozen om het beeldmerk te ontwerpen, waar hij vervolgens een t-shirt design van ontwierp en een muurschildering van plaatste in de eventunit op Bijlmerplein 135. Deze zal nog een aantal maanden te bewonderen zijn in de Poort.

 

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.