Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Van centrum naar hart van Zuidoost

PLANNEN VOOR DE SHOPPERHAL

De Amsterdamse Poort verandert de komende jaren van winkelcentrum naar hart van Zuidoost. Het gebied rondom de Shopperhal gaat daarom groots veranderen.

De Shopperhal is één van de plekken die de Amsterdamse Poort karakter geeft. En hoewel de huidige Shopperhal verouderd is, is het nog steeds een goed bezochte plek waar je betaalbaar eet en je boodschappen doet. Daarom gaan we een nieuwe Shopperhal bouwen. De bouwplannen voor het blok waar de Shopperhal in zit zijn nog niet van start gegaan. Er wordt hard gewerkt om alle afspraken met gemeente en aannemers rond te krijgen en pas daarna kunnen we starten.
De nieuwe Shopperhal moet opnieuw één van de smaakmakers zijn van de Amsterdamse Poort. Omdat de sloop van de huidige Shopperhal en de bouw van de nieuwe tijd kost, plaatsen we een tijdelijke Shopperhal. Deze opent naar verwachting in 2024 en dient als overbrugging tussen de oude en nieuwe Shopperhal. De meeste ondernemers verhuizen mee, de Vomar zal zich tijdelijk vestigen op het Anton de Komplein, naast de markt. De nieuwe Shopperhal wordt, net als de huidige, een plek die het karakter van de buurt laat zien en opnieuw een rol krijgt in het dagelijkse leven van de bezoekers van de Amsterdamse Poort.

Vernieuwde winkels en een nieuwe Shopperhal
In 2028 heeft de Shopperhal een ‘nieuwe jas’ gekregen met een mooie grote ingang aan het Klein Bijlmerplein. De Shopperhal wordt een gezellige plek waar je veel lokale en kleinschalige ondernemers zult vinden en kunt genieten van de keukens uit Zuidoost en versproducten en andere leuke dingen kunt kopen.

De winkels rondom de Shopperhal en P24 krijgen een andere indeling en een mooiere uitstraling. De gevels van de woningen aan de straatkant worden vergroend en de balkons krijgen daar een andere kleur. Zo worden de winkelstraten groener en aantrekkelijker.

Nieuwe woongebouwen
Op de plek van het huidige parkeerdek P24 en het oude Postkantoor komen drie nieuwe woongebouwen (blok 1, 2 en 3) met huurappartemeneten. Dit zie je op de afbeelding hieronder.

De appartementen zitten inde sociale, middeldure en vrije sector huur. Ze zijn tussen de 50 m2 en 100 m2 groot. Bij deze nieuwe woongebouwen worden groene binnentuinen voor de huidige bewoners en de nieuwe bewoners gemaakt die in blok 1 en 2 gaan wonen. Onder blok 3, waar nu het oude postkantoor staat, komt parkeergarage P24 terug.

Zo wordt het straks:

 

Start Bouw Amsterdamse Poort

vorige volgende

Bekijk hier de video van de ontwikkeling van de Shopperhal

van winkelcentrum naar stadshart

Bekijk de terugblik van Amsterdamse Poort

TerugblikTerugblik

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.