Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Van winkelcentrum naar stadshart

Start Bouw Amsterdamse Poort

NIEUWE PLANNEN VOOR DE SHOPPERHAL

De Amsterdamse Poort verandert de komende jaren van winkelcentrum naar stadshart van Zuidoost. Het gebied rondom de Shopperhal, P24 en het oude Postkantoor gaat daarom groots veranderen.

Vernieuwde winkels en een nieuwe Shopperhal
In 2026 staat hier een nieuwe Shopperhal met een grote ingang aan het Klein Bijlmerplein. De Shopperhal wordt een gezellige plek waar je veel lokale en kleinschalige ondernemers zult vinden en kunt genieten van de keukens uit Zuidoost en versproducten en andere leuke dingen kunt kopen.

De winkels rondom de Shopperhal en P24 krijgen een andere indeling en een mooiere uitstraling. De gevels van de woningen aan de straatkant worden vergroend en de balkons krijgen daar een andere kleur. Zo worden de winkelstraten groener en aantrekkelijker.

Nieuwe woongebouwen
Op de plek van het huidige parkeerdek P24 en het oude Postkantoor komen drie nieuwe gebouwen (blok 1, 2 en 3). Dit zie je op de afbeelding hieronder.

Van deze 650 woningen ontwikkelt CBRE IM ongeveer 400 nieuwe appartementen, waarvan circa 200 middenhuur en 175 vrije sector huur. De appartementen zijn tussen de 50 m2 en 100 m2 groot. Het parkeerdek wordt omgebouwd naar twee groene binnentuinen voor de huidige bewoners en de nieuwe bewoners die in blok 1 en 2 gaan wonen.

Hoogoorddreef Ontwikkeling ontwikkelt de andere circa 250 huurappartementen, waarvan 100 sociale huur, 65 middenhuur en 86 vrije sector huur. Ook deze appartementen zijn tussen de 50 m2 en 100 m2 groot. Onder dit blok komt een nieuwe parkeergarage wat de nieuwe P24 zal worden.

Bovenaanzicht vanaf de Hoogoorddreefzijde:


Bovenaanzicht vanaf de Klein Bijlmerpleinzijde:

 

vorige volgende

Bekijk hier de video van de ontwikkeling van de Shopperhal

van winkelcentrum naar stadshart

Bekijk de terugblik van Amsterdamse Poort

TerugblikTerugblik

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.