Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Studeren

In de omgeving van de Amsterdamse Poort zitten vier onderwijsinstellingen.

Aangrenzend aan het centrum, in het Cumuluspark, zit het MBO-college van het ROC van Amsterdam. Een groot complex waar dagelijks honderden scholieren komen die zich klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Achter het Anton de Komplein wonen studenten die studeren aan InHolland of elders in de stad. Ook de Hogeschool van Amsterdam is actief in de Amsterdamse Poort. Zij werkt samen in fieldlabs waar studenten, docenten en externe organisaties onderzoek doen naar de stad van de toekomst. Op vijf minuten fietsen zit de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer, één van de drie middelbare scholen die Amsterdam Zuidoost kent.

In het Zandkasteel aan het Groot Bijlmerplein, het oude ING-hoofdkantoor, komen 283 woningen. Sinds september 2023 is hier de internationale school gevestigd. De Amsterdam International Community School South East (AICS) South East is een internationale school voor basis- en voortgezet onderwijs. Hier gaan zo’n 1400 leerlingen in de leeftijdscategorie 4 t/m 18 jaar naar school.

Om het leven voor de studenten nog aangenamer te maken biedt de Amsterdamse Poort de studenten en scholieren een mooi aanbod in shoppen, fun, culture én natuurlijk food.

vorige volgende

Relevante links – studeren

ROC ROC InHollandInHolland HVAHVA OSBOSB

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.