Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Wonen

Niet alleen de Amsterdamse Poort is in transformatie. Heel Zuidoost is aan het veranderen en ondergaat de grootste verandering die Amsterdam kent.

CBRE Investment Management is al sinds de opening in 1986 eigenaar van de Amsterdamse Poort.  Zij werkt de komende jaren aan een levendige Poort, waarbij het winkelcentrum verandert in hét stadshart van Zuidoost en omgeving. Bij een levendige Poort horen ook meer woningen. Daarom zal CBRE Investment Management ongeveer 600 nieuwe woningen bouwen in de Poort.

De plannen van CBRE Investement Management omvatten de toevoeging van ongeveer 600 nieuwe huurwoningen in het middensegment en de vrije sector met grote daktuinen en ruimte entrees. In totaal komen er ongeveer 2.000 nieuwe woningen bij in het gebied, waaronder sociale, middensegment huur -en vrijesectorwoningen. In 2021 is al gestart met de bouw van bijna 900 woningen in het Zandkasteel, FrameBuilding en Flierbosdreef.

Wonam bouwt het iconische Zandkasteel om tot wooncomplex met 283 appartementen. Op de plek van het M&N gebouw aan de Hoogoorddreef start Doniger Urban Developments met de bouw van 212 woningen.  Het voormalige gebouw van de Belastingdienst aan de Flierbosdreef transformeert naar appartementencomplex met 397 woningen. Deze transformatie is een ontwikkeling van Doniger Urban Developments, Camelot Real Estate, De Loods Architecten en de bouwonderneming Plegt-Vos.  Het actuele aanbod van de woningen op het Bijlmerplein vind je op Woningnet. Ben je al inwoner van Zuidoost? Dan gelden er voorrangsregelingen voor jou. Kijk voor meer informatie over die regels op Bijlm3r Link.

vorige volgende

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.