Waar ben je naar op zoek?

Zoeken
vorige volgende

Kay’s Candies

Welkom bij Kay’s Candies waar je lekkers koopt voor thuis, of voor straks tijdens de film. Je komt hier voor Nkatie Cake, een huisgemaakt bros karamel-pinda koekje die erg populair is onder Ghanezen. Hij lijkt een beetje op de brosse suiker-pinda koekjes die je onder andere bij de Xenos koopt, alleen is bij de Nkatie Cake de pinda gemalen en gemengd met de karamel, waardoor je de pinda niet direct herkent.

Ook Nkatie Cake is een snack die niet alleen in Ghana bekend is. In Guinee kennen ze Nkatie Cake als Kongodo en in Senegal heeft het Louga. Nkatie betekent pinda in Twi, een taal die veel gesproken wordt in Ghana.

Kay’s Candies is een snoep- en notenwinkel die niet alleen het bekende aanbod heeft, maar ook inspeelt op de wensen van de klanten in Zuidoost. Zo verkopen ze Ghanese toffee’s die zijn gemaakt van gecondenseerde melk en suiker, brood van Afrikaanse bakkerijen, vers gebrande pinda’s met schil en gefrituurde mais. Het meest populair is de mix van mais en pinda, die heerlijk is al tussendoortje of als snack tijdens de film. 

De winkel is een familiebedrijf en wordt gerund door moeder Safoo en haar zoons. Ze werken samen met lokale ondernemers die de producten vers aanleveren. Kay’s Candies is een echt begrip in Ganzenhoef en een bezoekje waard als je van zoet of hartig lekkers houdt.

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.