Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Bier gebrouwen in Zuidoost: Kleiburg Bier

Tussen de voormalige kantoorpanden, naast de Ikea vind je de Proefzaak, de plek waar Kleiburg bier haar kloosterbier brouwt.

 

Sinds 2015 bestaat Kleiburg Bier. Het komt voort uit het Kleiklooster, het klooster dat zich gevestigd heeft in de typische galerij/honingraatflat Kleiburg in Kraaiennest. In het klooster wonen gezinnen die samen een gastvrije plek bieden aan mensen uit de buurt die tijdelijk onderdak nodig hebben. Dit biertje drink je met een goed gevoel, want een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar het klooster. 

De bieren van het Kleiburg klooster zijn nét iets anders, zoals je van een protestants kloosterbier uit Zuidoost kan verwachten. Het zijn klassieke bieren met een eigenzinnige draai. Het beste voorbeeld van de eigenzinnigheid is het biertje Porter Saison, die je hier besteld. Twee bieren in één flesje: de donkere Porter en de lichtkleurige frisse Saison. Dit bier is een bijzonder kind van de kruising van deze bierstijlen.

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.