Waar ben je naar op zoek?

Zoeken

Een lokale legende: Patrick’s Catering

De goedlachse Patrick Rechards van Patrick’s Catering kan in Zuidoost niet rustig over straat lopen. Hij wordt overal herkend en mensen groeten hem constant “Ze zien me als een lopend stukje vlees” vertelt hij het Parool. “Als ze me zien denken ze aan de lekkere maaltijd die ze hebben gegeten op het feestje”.

Veel mensen kennen Patrick als BBQ koning, want hij staat op menig festival (zoals Keti Koti, Kwaku en Roots) jaarlijks te BBQ’en, maar hij doet meer. Hij verzorgt catering, voor onder andere Ziggo Dome en Afas Live, en heeft eigen marinades en sauzen op de markt gebracht die je bij Jumbo’s, Plus en toko’s koopt. “Ze noemen me de barbecuekoning, terwijl ik ook veel andere gerechten maak. Maar iedereen wil mijn barbecuevlees hebben.” 

Patrick is ooit begonnen op een Surinaams festival bij Gaasperplas. Hij stond er met zijn vaders onderneming, het maken en poetsen van sieraden “maar daar merkte ik dat niemand eten verkocht, ik heb de eigenaar gevraagd of ik eten mocht verkopen”. De eigenaar wilde het eerst zelf proeven en toen hij het had goedgekeurd verkocht Patrick 200 kilo vlees. Vanaf dat moment was Patrick’s Catering een feit. “Humberto Tan, Katja Schuurman, Jörgen Raymann, iedereen huurde me in. Frank Rijkaard haalde me naar Barcelona, Patrick Kluivert, Winston Bogarde, later het Holland Festival, ik stond overal. Daarna begon ik Patrick’s Barbecue Bezorglijn, hier vlakbij in Eeftink”.

Patrick verzorgt nog steeds catering en heeft zijn eigen restaurant in Zuidoost, in het CEC gebouw waar je terecht kan voor heerlijke maaltijden met zijn beroemde BBQ vlees. 

Je bestelt hier zijn beroemde BBQ kip of spareribs. 

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.