Waar ben je naar op zoek?

Zoek

CBRE GLOBAL INVESTORS TRANSFORMEERT AMSTERDAMSE POORT

NAAR EEN GEVARIEERD, INCLUSIEF EN AUTHENTIEK STADSHART!

• meer woningen (600), horeca, kunst, cultuur en recreatie,
• een volledig nieuwe Shopperhal en meer groen in het gebied,
• verbetering van de kwaliteit en de uitstraling van het hele centrumgebied.

Amsterdam, 13/07/21 – CBRE Global Investors maakt bekend de komende jaren fors te investeren in de grootschalige transformatie van Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost. In de eerste fase van de transformatie wordt door de belegger ongeveer €180 miljoen geïnvesteerd in meer woningen, een nieuwe Shopperhal, meer horeca, kunst, cultuur, recreatie en groen en een hogere kwaliteit en betere uitstraling van het hele gebied. CBRE Global Investors is al sinds de opening in 1986 eigenaar van Amsterdamse Poort en is overtuigd van de grote potentie van Amsterdamse Poort naar een multifunctioneel gebied dat winkelen, vrijetijd, horeca, werken, studeren, maatschappelijke voorzieningen, kunst, cultuur én wonen optimaal met elkaar verbindt en op een manier dat de transformatie is verankerd in de identiteit van Zuidoost. Amsterdamse Poort is een investering van het CBRE Dutch Retail Fund gemanaged door CBRE Global Investors.

In nauwe samenwerking met gemeente Amsterdam en in participatietrajecten met bewoners en ondernemers, transformeert CBRE Global Investors het gebied dat nu nog wordt gezien als het winkelcentrum voor Zuidoost, naar een multifunctioneel stadshart in het sterk groeiende ArenAPoort gebied in Stadsdeel Zuidoost. Een plek die wonen, werken, socializen, kunst en cultuur integreert. De plannen omvatten de toevoeging van ongeveer 600 nieuwe huurwoningen in het middensegment en de vrije sector met grote daktuinen en ruimte entrees, een vernieuwde Shopperhal, renovatie en vernieuwing van de winkelgevels, meer horeca en speciale ruimtes voor kleinschalige evenementen en een langere (dag en avond) programmering van het gebied. In alle plannen hebben huidige bewoners en lokale ondernemers een belangrijke rol om zo de unieke identiteit van het gebied te behouden. Gemeente Amsterdam gaat zorgen voor verbetering van de buitenruimtes in het gebied door renovatie en herinrichting van de pleinen en straten.

“Deze plek wordt niet alleen mooier maar ook beter. Amsterdamse Poort is straks ook dé plek voor cultuur, uitgaan, ergens een hapje eten of wat drinken. Wij worden hier als ondernemers samen met de bewoners nauw bij betrokken.”

Ashwin Badrising – Bestuurslid Ondernemersvereniging Amsterdamse Poort & Eigenaar Badhri’s Tropical

vorige volgende

MEER INFORMATIE?

Evelyne Nossing – CBRE Global Investors
Head of Marketing & Communications EMEA
E: evelyne.nossing(@)cbreglobalinvestors (.) com

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.