Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Imagine IC

Samen met de OBA aan Bijlmerplein 393 zit Imagine IC, een culturele organisatie die zich al 20 jaar inzet voor het culturele erfgoed in Amsterdam, met name in Zuidoost. Erfgoed is datgene wat vorige generaties hebben achtergelaten voor de huidige generatie, wat ze mee kunnen nemen als basis voor de toekomst. Erfgoed vertelt wie we samen zijn & wie we willen worden. Bij Imagine IC heeft iedereen daarin een stem.

Wat doet Imagine IC?

Kort gezegd is Imagine IC een mix van een archief en een museum. Voor een sterke cultuur bij jou in de buurt. Het zijn materiële dingen die tastbaar zijn, maar ook immateriële dingen zoals verhalen. Imagine IC gaat met mensen in gesprek over wat ‘ons’ erfgoed is. Dit doen ze door bijeenkomsten te organiseren maar ook door spullen uit de buurt te verzamelen; zo hangt de hoogtebegrenzer van Garage Kempering in ‘de Vitrine van Zuidoost’. Dit is een permanente opstelling die gratis te bezoeken is. Die stang is een heel herkenbaar object voor velen. Ze gaan voor een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig meedoet. En dat doet Imagine IC vanuit de Bijlmer.

Activiteiten

Imagine IC organiseert diverse activiteiten. Je kunt hierbij denken aan bijeenkomsten, doorlopende tentoonstellingen en publieke gesprekken. Daarnaast worden producten én herinneringen verzameld. Op de website kun je precies zien welke activiteiten er de komende periode op de agenda staan. Je bent altijd van harte welkom om mee te doen aan activiteiten, maar je kunt ook meehelpen met projecten. Je kunt de organisatie ook inschakelen voor interessante workshops of educatieve programma’s.

Kijk voor meer informatie op: imagineic.nl

Meer over Imagine IC

Indien de kaart niet zichtbaar is, controleer dan de module op de front-end.

Imagine IC
Bijlmerplein 393
1102 DK
Amsterdam
https://www.amsterdamsepoort.nl/store/imagine-ic/

Route via Google Maps

Openingstijden

  • Maandag 14.00 – 17.30
  • Dinsdag 09.30 – 17.30
  • Woensdag 09.30 – 17.30
  • Donderdag 09.30 – 17.30
  • Vrijdag 09.30 – 17.30
  • Zaterdag 09.30 – 17.30

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.