Waar ben je naar op zoek?

Zoeken

New Metropolis Amsterdam Zuidoost

Vanaf oktober 2019 realiseert Pakhuis de Zwijger haar dependance New Metropolis Zuidoost. Vanuit de Amsterdamse Poort bieden ze diverse programma’s, projecten en exposities op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling en kunst en cultuur.

New Metropolis Amsterdam Zuidoost

Over Pakhuis de Zwijger

Maak kennis met Pakhuis de Zwijger: een platform voor creatie en innovatie. Met programma’s en projecten richten ze zich op de toekomst. Van de regio. Van het land. En zelfs van de wereld. Destijds gestart in Nieuw-West en in 15 jaar uitgegroeid tot een regionaal, nationaal en mondiaal podium. Een paar jaar geleden hebben ze een extra dependance geopend in de Poort in Zuidoost.

Ze zijn een lokaal ‘podium voor de stad van morgen’ en verbinden verleden, heden met de verbeelding van de toekomst. Bewoners (jong en oud), bestuurders en ambtenaren, maatschappelijke professionals en ondernemers komen samen rondom de opgaven en uitdagingen van het stadsdeel. Om te ontmoeten, kennis en ervaringen te delen, elkaar te informeren, te bevragen en te inspireren en samen tot oplossingen voor de urgente vraagstukken te komen. De dependance in Zuidoost biedt gratis toegankelijke avondprogrammering: gesprekken, presentaties, exposities, co-creatie-sessies, filmvertoningen en meer. De focus ligt hierbij op de grote veranderingen die de komende jaren in Zuidoost gaan plaatsvinden. O.a. de verandering waarbij de Amsterdamse Poort zich ontwikkelt van winkelcentrum naar stadshart.

Bezoek New Metropolis

Ben jij benieuwd wat New Metropolis Zuidoost jou te bieden heeft? Loop gerust eens langs! New Metropolis vind je op Bijlmerplein 876, naast het Zandkasteel.

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.