Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Ga naar de oudste toko van Zuidoost en laat je verrassen!

“Mi lobi Bimre” is zijn favoriete zin. Als je wel eens in Ganzenhoef komt ken je hem – niet alleen van gezicht. Omoe, Papa, Chino is de eigenaar van de oudste toko in Zuidoost: Toko Kai Hing Li.

Het zijn volgens zoon Ramon niet perse de producten of de prijs die hun toko zo bijzonder maakt, maar de sfeer die er hangt. En die wordt met name bepaald door, je raadt het al, Omoe, die er nog steeds dagelijks rondloopt en klanten liefdevol helpt – of uitkaffert. “Mi ede wan computer” [Mijn hoofd is geen computer!] kan je horen als je hem vragen stelt over het assortiment of de prijs én “Yu no sabi, aksi mi” [Je weet niks, vraag het aan mij] als je het hem niet vraagt… De toko krijgt niet alleen zijn sfeer door Omoe zijn fysieke aanwezigheid maar ook door de bordjes met taalfouten en zelf in elkaar geknutselde rekken en schappen die hij maakt, ze geven de winkel leven. Toko Kai Hing Li is een huiskamer voor de buurt waar werelden samenkomen door een breed assortiment aan producten én door Omoe die iedereen er zich thuis doet laten voelen. 

Je koopt in Toko Kai Hing Li ingredienten voor de Sopropo die je thuis gaat maken.

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.