Waar ben je naar op zoek?

Zoeken

Mondkapjesplicht Covid-19

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt vanaf dinsdag 1 december het dragen van een mondkapje door het kabinet verplicht gesteld in publieke binnenruimtes, zoals winkels, musea, restaurants en theaters. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Voor de Amsterdamse Poort betekent dit dat ingaande op dinsdag 1 december in het gehele winkelcentrum een mondkapjesverplichting geldt. 

Waar moeten de mondkapjes aan voldoen?
Volgens de voorschriften, moet een mondkapje de neus en mond volledig bedekken en moet het ontworpen zijn om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Medische mondneusmaskers zijn bedoeld voor de zorg; mondkapjes zijn geschikt voor gebruik in winkels en bij de kapper. Gebruik daarom bij voorkeur mondkapjes die te koop zijn bij de drogist of de supermarkt. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een sjaal of bandana.

In het centrum tref je desinfectie dispensers, wachtrijstippen en routingstickers om bij te dragen aan een veilige winkelomgeving. Raadpleeg regelmatig www.rivm.nl om op de hoogte te blijven van de geldende maatregelen.

Hieronder in het kort de basisregels:
– was je handen regelmatig met water en zeep;
– hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
– gebruik papieren zakdoekjes;
– geen handen schudden;
– blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt;
– houdt minimaal 1.5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.

 

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.