Waar ben je naar op zoek?

Zoeken

CuliWalk

We hebben een gloednieuwe CuliWalk! Dit keer niet met één maar met víjf bijzondere tours door Zuidoost waarbij je het stadsdeel beter leert kennen met behulp van eten, drinken, kunst en cultuur. De CuliWalk Zuidoost neemt je mee op ontdekkingsreis langs alle culinaire en culturele plekken die het stadsdeel te bieden heeft.
Laat je inspireren door de bijzondere ondernemers, unieke kunstwerken en bruisende markten. Bewandel of fiets een route en beleef het gebied zoals je dit nog niet eerder hebt gedaan.

Je kunt tijdens de tour Zuidoost op verschillende manieren ontdekken. Wil je iets leuks met kinderen doen? Doe samen de kinderroute en ga mee in hun belevingswereld door het stadsdeel. Knuffel met dieren, eet lekkere zoete en hartige snacks en ontdek nieuwe (verborgen) speelplekken. Ben je iemand die culinair graag wordt uitgedaagd? Ga dan voor de Culinaire route waarbij je de meest bijzondere smaken uit de verschillende keukens zal proeven. Of ben je juist meer kunstzinnig ingesteld? Dan is de Kunstroute ideaal voor jou om de, naar ons idee, mooiste verborgen artistieke parels van Zuidoost te ontdekken!

Naast deze drie routes kun je ook op Borrelroute, en op Marktroute (alleen op marktdagen: maandag, donderdag, vrijdag of zaterdag).

Je kunt de CuliWalk zowel lopend als fietsend doen, en geheel op eigen initiatief en op je eigen tijdstip. De looproutes zijn al voor je uitgestippeld en gemakkelijk te volgen met behulp van de online kaart. Bij de deelnemende stops kom je QR-codes tegen met interessante weetjes, audiofragmenten, video’s en tips. Per route loop je tussen de 3 en 7 kilometer. Trek er dus een dagdeel voor uit, want je strijkt ook neer op bijzondere plekken om wat te eten, drinken of kunst te bekijken.

Bekijk alle routes en de online kaart via onderstaande knop.

Veel plezier! Deel je ervaring door @amsterdamsepoort te taggen en #CuliWalkZuidoost te gebruiken bij je posts.

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.