Waar ben je naar op zoek?

Zoek

Amsterdamse Poort; winnaar Kern Creativity Award

Sinds begin 2020 siert een grote muurschildering het pand van New Metropolis middenin Amsterdamse Poort. Kunstenaar Munir de Vries heeft in dit werk, met het thema ‘groei’, de toekomstdromen van tientallen bewoners en kinderen uit Zuidoost verwerkt. De naam van het kunstwerk: ‘Zonder verandering geen groei’.

Zonder verandering geen groei
In dit project stonden de (jonge) bewoners centraal, gelet op de creativiteit en de ideeën voor de toekomst van de Amsterdamse Poort. Kinderen en jongeren uit Zuidoost konden hun ideeën en verhalen uitschrijven en visualiseren in samenwerking met de kunstenaar, waarmee de verhalen en dromen uit de wijk daadwerkelijk de basis konden vormen voor de muurschildering.

Over Amsterdamse Poort
De Amsterdamse Poort is in ontwikkeling en verandert in de komende jaren naar hét stadshart van Zuidoost. Een plek waar je straks kunt wonen, werken, ontmoeten, sporten, studeren, eten, drinken, cultuur snuiven en natuurlijk ook winkelen. Dit stadshart wordt een plek van betekenis voor alle inwoners van Zuidoost en biedt een thuis voor iedereen die in de Poort woont, werkt, studeert, onderneemt of die het gebied bezoekt.

Precies om die reden worden toekomstige én huidige bewoners, ondernemers, studenten en gebruikers centraal gesteld in het proces en eindresultaat. Zij worden in een vroeg stadium betrokken bij de transformatie van het gebied en maken hun toekomstwensen kenbaar die meegenomen worden tijdens de verdere uitontwikkeling van het gebied.

De Kern Creativity Award
Kern verenigt de bouwers van het gebouwde (stads)hart en brengt vastgoedprofessionals bij elkaar brengt (opvolger Nederlandse Raad Winkelcentra). De award die de organisatie dit jaar voor het eerst uit hebben gereikt gaat verder dan het beoordelen van het project op zichzelf. Kern heeft gekeken naar het meest inspirerende en enthousiasmerende voorbeeld van hoe je een gebied bij de bewoners, bezoekers en ondernemers positief kunt beïnvloeden.

Dank aan alle betrokkenen!
In juli werd al bekend dat Amsterdamse Poort genomineerd was voor de Kern Creativity Award. Op vrijdag 17 september werd duidelijk dat het keiharde werken van het team Amsterdamse Poort, Munir de Vries, BrandUrbanAgency en alle kinderen die hebben meegewerkt aan het project beloont is en de Award naar Amsterdamse Poort ging!

Amsterdamse Poort is heel trots en dankbaar dat we met onze uiting deze prestigieuze prijs hebben binnen gesleept!

Wil je meer weten over wat de muurschildering betekend voor Amsterdamse Poort? Bekijk dan onze lanceringsvideo met spoken word artist Sydney Lowell en Munir de Vries.


Foto v.l.n.r. Patrick Jansen (CBRE B.V.), Charlie Streep (CBRE), Bas Buvalot (CBRE Global Investors), 
Mounir de Vries, Lieske van Pelt (CBRE Global Investors), Dennis Glazemaker (CBRE Global Investors).

 

vorige volgende

Volg onze socials

En hoor als eerste over de gratis events en feestjes in de Poort, doe mee aan winacties én maak kennis met buurtbewoners en ondernemers uit Zuidoost.